Palestina

Nieuws uit en over Palestina

Palestina

Dringend GAZA 2012

STOP THE WAR ON GAZAWie is de schuldige? Degenen die een blokkade opleggen of degenen die er het slachtoffer van zijn?Sinds 14 november, besloot Israël opnieuw een grootschalige aanval tegen Gaza in te zetten. Ieder mens die sterft is een tragedie, maar de huidige balans spreekt voor zich : na een week, reeds 104 doden (voornamelijk burgers, waaronder 24 kinderen) aan Palestijnse zijde en 3 aan Israëlische zijde. Israël bombardeert zonder onderscheid officiële gebouwen zoals huizen van burgers, scholen en universiteiten, televisie- en radiostations, een voetbalstadion of een bank. Onder voorwendsel van het waarborgen van de veiligheid van de burgers, viseert Israël de gehele bevolking van Gaza. De beelden die we te zien krijgen uit de Gazastrook en de boodschappen die we ontvangen zijn voldoende bewijs om het willekeurige geweld van het Israëlische leger aan te tonen. Het doden van de familie All-Dalou (10 mensen, waaronder 4 kinderen) is er het trieste bewijs van.

(acties op 21/11; 22/11; 23/11; 24/11 – zie onderaan deze oproep)

Wat te doen?

Voor deze oorlog tegen een burgerbevolking die gevangen en onder blokkade leeft, tegenover de straffeloosheid van Israël, moeten we ons mobiliseren. Alleen een zichtbare volksbeweging kan de politieke wereld beroeren. De laatste tijd zijn het wel degelijk die mobilisaties die o.a. Dexia gedwongen hebben om een stap terug te zetten en die een minister verhinderd hebben om een concert van het Israëlische leger bij te wonen. We moeten ons ook mobiliseren om de Palestijnen in Gaza te kunnen tonen dat ze niet in de steek gelaten worden door de rest van de wereld.

De eisen

De ondertekenende verenigingen van deze oproep vragen ​​de Belgische overheid, in het bijzonder de minister van Buitenlandse Zaken, om al het mogelijk te doen- zowel op nationaal als op Europees niveau- en te eisen tot:
– Onmiddellijke stopzetting van de bombardementen en aanvallen op Gaza
– Onbeperkte toegang van humanitaire hulp
– De opheffing van de blokkade van Gaza
Wij eisen ook de opschorting van de associatieovereenkomsten met Israël zolang Israël zich niet houdt aan het Internationale Recht, en een embargo op de wapenverkoop aan Israël en militaire samenwerking met Israël.

Geplande gezamenlijke acties:

Woensdag 21/11: Bijeenkomst op het Schumanplein, van 12u tot 14u.

Donderdag 22/11: Betoging voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontmoeting tussen een afgevaardigde delegatie en de Minister of een van zijn vertegenwoordigers, van 16u tot 18u.

Vrijdag 23/11: Bijeenkomst Poelaertplein, van 16u30 tot 18u.

Zaterdag 24/11: Nationale bijeenkomst (locatie nog te bevestigen) – Brussel vanaf 15u30.

Comments are closed.