Palestina

Nieuws uit en over Palestina

Palestina

GAZA: kunnen wij als gewone burgers iets doen? JA!!!!

Hieronder vind je twee mailadressen van Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht en een voorbeeldbrief:

info@diplobel.fed.be (werk)

karel.degucht@skynet.be (privé)

(In de eerder doorgestuurde mail van ons zat een fout e-mail adres. Hieronder vind je de brief opnieuw (lichtjes aangepast aan de situatie vandaag). Je kan deze brief als voorbeeld gebruiken, maar je kan uiteraard ook zelf een brief opstellen. Veel verschillend geformuleerde reacties komen sterker over dan éénzelfde voorbeeldbrief. Spreek je uit tegen de upgrade van de EU-Israël relaties en vóór EU-sancties tegen Israël!

Aan de minister van Buitenlandse Zaken, Karel De Gucht

Gezien het disproportioneel geweld dat het Israëlisch staatsapparaat momenteel tentoonspreidt in de Gaza-strook, stellen wij ons vragen bij de recente upgrade (8 december 2009) van de relatie tussen Europa en Israël. Bij het opstellen van deze brief zijn er al meer dan 430 doden te betreuren in Gaza (waaronder meer dan een kwart vrouwen en kinderen). Het bombarderen van doelen in een dichtbevolkt gebied is al een oorlogsmisdaad op zich. Dat dit gebied bovendien aan de grenzen is afgesloten, zodat de 1,5 miljoen inwoners er als ratten in de val zitten, is ronduit afgrijselijk. Israël moet zijn oorlogscampagne in Gaza onmiddellijk stopzetten, net zoals de illegale bezettingspolitiek op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem, die de diepere oorzaak is van het hele conflict.

Er is dringend nood aan internationale druk. Ik wil u dan ook vragen om er mee voor te zorgen dat aan de Europese passiviteit ten aanzien van opeenvolgende Israëlische oorlogsmisdaden (zoals uitvoerig beschreven in opeenvolgende VN-rapporten) een einde wordt gemaakt. Als Europa de mensenrechten hoog in het vaandel draagt, dan moeten ons land en de

andere lidstaten van de Europese Unie de Israëlische bombardementen en het moordend embargo tegen de Gaza-strook krachtig veroordelen. Het internationaal humanitair recht zegt dat niemand van welk kamp ook burgers tot doelwit mag maken en dat alle landen daarin hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Ik dring er als verantwoordelijke burger bij u op aan om een onmiddellijke opschorting van elke Europees-Israëlische samenwerking te vragen en de bevoorrechte relatie tussen België en Israël met onmiddellijke ingang op te schorten. Ik vraag u een EU-sanctieregime op te starten en vol te houden tot Israël het internationaal recht respecteert.

Een bezorgde burger

[naam en voornaam]

[straat en nr]

[postcode en gemeente]

Tags: , , ,

One Response to “GAZA: kunnen wij als gewone burgers iets doen? JA!!!!”

  1. januari 5th, 2009 at 13:17

    Palestina Weblog » Blog Archive » De Gucht betreurt, maar veroordeelt niet says:

    […] Onze briefschrijfactie aan De Gucht blijft dus broodnodig. Klik op Kunnen wij als gewone burgers iets doen? JA!!!! […]