Palestina

Nieuws uit en over Palestina

Palestina

Gaza Freedom March mis/ge-lukt

Interview op Radio Centraal

1400 mensen hebben een week lang geprobeerd om vanuit Egypte naar Gaza te gaan. Ludo De Brabander (Vrede vzw) was erbij en is teleurgesteld dat ze Gaza niet binnen mochten van de Egyptische autoriteiten. Anderzijds is hij wel tevreden over de media-aandacht die het initiatief gekregen heeft. Daar blikt Egypte, dat de vredesmars verhinderde, met iets minder voldoening op terug. Ondertussen ziet het ernaar uit dat Egypte zijn Berlijnse muur aan de grens met Gaza gaat bouwen.

Een 80-tal mensen werden door de Egyptische autoriteiten toch doorgelaten aan de grens. Onder hen de anti-Zionistische joden van Neturei-Karta.

Beluisteren kan via http://redactie.radiocentraal.be/Home/?p=749

Comments are closed.