Palestina

Nieuws uit en over Palestina

Palestina

Koop geen vruchten van bezetting

GAPP

boycotactie-gent-1

Actievoerders in Gent 'Koop geen vruchten van bezetting'

Het Gents Actieplatform Palestina (GAPP) hield zaterdagochtend een boycotoptocht door Gent. Een dertigtal actievoerders riep voorbijgangers en winkeliers op om geen ‘vruchten van de bezetting te kopen. De actie sluit aan bij de internationale BDS-campagne (Boycott, Divestment and Sanctions) die op een geweldloze manier druk wil uitoefenen op het Israëlische kolonisatie- en apartheidsbeleid. “De bloedige oorlog in Gaza heeft voor een sterke uitbreiding gezorgd van de internationale boycotcampagne tegen Israëlische producten”, aldus het GAPP. “Consumenten zijn ook burgers en kunnen de tolerantie van Westerse regeringen en ondernemingen tegenover Israëlische oorlogsmisdaden, de bouw van de muur en nederzettingen in Palestijns gebied en andere overtredingen van het internationaal recht een halt toeroepen door duidelijke signalen te geven en niet langer Israëlische producten te kopen.”

“Terwijl Israël van een gunstregime geniet voor de export van producten naar de Europese Unie, lijdt de bevolking van Gaza nu al bijna tweeëneenhalf jaar aan de gevolgen van een nagenoeg compleet embargo. De Israëlische wurggreep op de hele Palestijnse economie zorgt voor werkloosheid, armoede en honger. Deze situatie is niet langer te toleren.”

Klik hier voor een fotoverslag van de actie

Ook elders werden acties gehouden. In Brussel haalden actievoerders de Israëlische producten symbolisch uit de rekken. Een fotoverslag vindt u hier

Comments are closed.