Palestina

Nieuws uit en over Palestina

Palestina

Wanted

In Israël lanceerden anonieme mensenrechtenactivisten een opmerkelijke website met informatie over misdaden die Israëlische politieke leiders en legerofficieren zouden gepleegd hebben. Bezoekers van de website worden gestimuleerd om nog meer informatie te verstrekken aan het Internationaal Strafhof in Den Haag.

Als je de website opent komt je eerst bij Ehud Barak terecht die gezocht wordt wegens het opleggen van een embargo tegen Gaza vanaf juni 2007 wat een collectieve straf is en dus in strijd met het internationaal humanitair recht. Onderaan de website kan je doorklikken naar andere protagonisten gezocht wegens vermeende oorlogsmisdaden, met uiteraard de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Livni, premier Ehud Olmert, maar bijvoorbeeld ook Amir Peretz, de vorige Defensieminister die een van de belangrijkste verantwoordelijken was voor de slachting in Libanon in de zomer van 2006. 

Hier vind je een artikel uit The Times van 2 februari over de pogingen van het Internationaal Strafhof (ICC) om de Israëlische verantwoordelijken voor oorlogsmisdaden alsnog te laten vervolgen zelf al erkent Israël het ICC niet.

Tags: , , , ,

Comments are closed.