Palestina

Nieuws uit en over Palestina

Palestina

Archive for april, 2011

De aanval op het Goldstone-rapport door… Goldstone

Ludo De Brabander

"Het Goldstone-rapport, mag dan al zijn naam dragen, hij is er geen privé-eigenaar van"

"Het Goldstone-rapport, mag dan al zijn naam dragen, hij is er geen privé-eigenaar van"

In een opiniestuk in de Washington Post (1 april 2011) plaatst Richard Goldstone vraagtekens bij het rapport dat zijn naam draagt over de oorlog ‘Gegoten Lood’ in Gaza. Goldstone stelt daarin dat het rapport er anders zou hebben uitgezien als  “ik had geweten wat ik nu weet”.(1) Hoewel de Israëlische regering Goldstones plotse twijfels aangrijpt om de intrekking van het rapport te vragen, staat er niets in het opiniestuk dat de oorspronkelijke bevindingen van het rapport ernstig in vraag stelt. (meer…)

Gaza Belegerd, dood in Rafah

Inge Neefs (vanuit Gaza)

"De 21-jarige  Abdel Hadi Jumma el-Sufi is één van de gewonden en ligt momenteel in het Shifa ziekenhuis in Gaza-Stad. Hij wacht op een operatie om de granaatscherven uit zijn benen, longen en achterhoofd te verwijderen."

"De 21-jarige Abdel Hadi Jumma el-Sufi is één van de gewonden en ligt momenteel in het Shifa ziekenhuis in Gaza-Stad. Hij wacht op een operatie om de granaatscherven uit zijn benen, longen en achterhoofd te verwijderen."

Op donderdagnamiddag 7 april escaleerden de aanvallen van het Israëlisch leger op de Gazastrook: in minder dan 72 uur eiste het moorddadig offensief 18 levens. De meerderheid van de slachtoffers zijn burgers, onder hen bevinden zich een moeder, haar dochter, twee kinderen, twee oudere mannen.en vier leden van de Al-Qassam Brigade. Meer dan 60 mensen werden verwond sinds donderdag, waarvan sommigen nog steeds vechten voor hun leven. (meer…)

Goldstone’s draai

Anja Meulenbelt

Veel ophef dit weekeinde na het verschijnen van een op-ed in de Washington Post van rechter Richard Goldstone, naar wie het VN-rapport over de mogelijke oorlogsmisdaden en schendingen van mensenrechten tijdens de aanval op Gaza in de winter van 2008/09 is genoemd. Schendingen zowel door Israël als door Hamas. En nu suggereert Goldstone in zijn artikel dat als hij toen had geweten wat hij nu weet, met name door de informatie die er uit Israël is gekomen – Israel dat weigerde om aan het onderzoek mee te werken – het rapport een ander document was geworden. (meer…)

You are currently browsing the Palestina blog archives for april, 2011.