Palestina

Nieuws uit en over Palestina

Palestina

Archive for februari 2nd, 2011

NAVO rolt rode loper uit voor Israëlisch leger

Ludo De Brabander

"Dat Ashkenazi gewoon mee mag aanschuiven aan de NAVO-tafel is een gevolg van de goede banden die Israël er mee heeft opgebouwd"

"Dat Ashkenazi gewoon mee mag aanschuiven aan de NAVO-tafel is een gevolg van de goede banden die Israël er mee heeft opgebouwd"

De Stafchef van het Israëlische leger, Gabi Ashkenazi, vertrok op 25 januari naar Brussel om deel te nemen aan een tweedaagse NAVO-conferentie van de ministers van Defensie en de militaire top. Luidens een persbericht van het Israëlische leger zou admiraal Giampaolo Di Paola, de voorzitter van het Militaire Comité van de NAVO, tijdens een ceremonieel etentje ook een speciale toost uitbrengen op het afscheid van Ashkenazi als stafchef.

Ashkenazi hield een toespraak waarin hij het had over de ‘veiligheidsuitdagingen’ voor Israël en het belang van de samenwerking tussen zijn land en de NAVO.

Hij zei dat radicale regimes en terroristische organisaties wapens op het slagveld hebben gebracht met zowel hoge als lage technologische kwaliteiten. Hij had het ook over het gebruik van burgers als menselijk schild en globale systemen van desinformatie. “Dit alles zorgde voor een betekenisvolle verandering op het slagveld”, aldus Ashkenazi.(1)

Met een verwijzing naar Afghanistan stelde de stafchef dat samenwerking nodig is omdat de gezamenlijke inspanning in de schoot van de NAVO er voor zorgen dat “zij die onze levens willen ruïneren niet meer in staat zullen zijn dat nog langer te doen”.

Enig cynisme is de Israëlische legerleider niet vreemd. (meer…)

You are currently browsing the Palestina blog archives for the day woensdag, februari 2nd, 2011.