Palestina

Nieuws uit en over Palestina

Palestina

Archive for september, 2010

De “onbreekbare band tussen Israël en de VS”

Ludo De Brabander

President Obama: "Ik zal altijd in de bres springen voor Israëls recht om zich te verdedigen in de Verenigde Naties en in de wereld"

President Obama: "Ik zal altijd in de bres springen voor Israëls recht om zich te verdedigen in de Verenigde Naties en in de wereld"

Verschillende decennia al werpen de VS zich op als bemiddelaar in het Palestijns-Israëlisch conflict. Maar kan het land die rol wel vervullen als het tegelijk de grootste bondgenoot is van een van de partijen, Israël, dat het zwaar bewapent en diplomatiek tegen elke kritiek of veroordeling afschermt?

Ook onder president Obama onderhouden het kleine maar militair machtige Israël en de met tegenstrijdige regionale belangen kampende supermachtige Verenigde staten buitengewoon nauwe relaties. Nochtans is Israël een bezettingsmacht die tal van VN-resoluties weigert uit te voeren en die geregeld zware kritiek over zich heen krijgt voor mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden. De Amerikaanse diplomatieke steun voor Israël is ongezien. Binnen de Verenigde Naties staan de VS, dikwijls alleen en nagenoeg onvoorwaardelijk achter Israël wanneer het land veroordeeld wordt of ter verantwoording wordt geroepen. (meer…)

Zet koers naar een bevrijd Gaza, vaar mee voor rechtvaardigheid!

Belgium to Gaza
 

Help mee een Belgische vertegenwoordiging op de internationale Gaza-vloot mogelijk maken met uw donatie

Help mee een Belgische vertegenwoordiging op de internationale Gaza-vloot mogelijk maken met uw donatie

Belgium to Gaza is een platform van Belgische organisaties en individuen dat zich engageert om de illegale bezetting van de Gazastrook aan te kaarten. Dit najaar vaart een Belgische delegatie mee in een internationale vloot naar Gaza om de blokkade te doorbreken!

De kostprijs van een schip, inclusief bemanning, brandstof en administratieve kosten is 300.000€. Belgium to Gaza hoopt met een eigen schip uit te varen. Indien dit niet haalbaar is, zal er samen met enkele andere landen een boot aangekocht worden waarop België vertegenwoordigd zal zijn. (meer…)

K’s Choice, kies: treed niet op voor de Israëlische Apartheid!

Steun de oproep van Boycott! Supporting the Palestinian BDS Call from within en stuur onderstaande brief naar kschoice@skynet.be

Beste Sarah Bettens, Gert Bettens, Eric Grossman, Thomas Vanelslander, Reinout Swinne en Koen Liekens,

Net zoals de groep van Israëlische burgers, ben ik als Belgische burger, teleurgesteld dat jullie zullen optreden in Israël op 14 en 15 september. Wij vragen jullie om deze concerten uit te stellen. (meer…)

You are currently browsing the Palestina blog archives for september, 2010.