Palestina

Nieuws uit en over Palestina

Palestina

Archive for april, 2010

Israëlisch wetsvoorstel plaatst organisaties die rapporteren over schendingen buiten de wet

Ludo De Brabander

Avi Dichter (Kadima), de voormalige directeur van de Israëlische geheime dienst, Shin Bet, behoort tot de indieners van het wetsvoorstel

Avi Dichter, voormalige directeur van de Israëlische Geheime Dienst, Shin Bet, behoort tot de indieners van het wetsvoorstel

Afgelopen woensdag werd een nieuw wetsvoorstel ingediend in de Israëlische Knesset (parlement), die de registratie van Israëlische organisaties (NGO’s) wil verbieden indien deze ervan verdacht worden informatie te verstrekken of betrokken te zijn bij rechtszaken tegen Israëlische ambtenaren of bevelhebbers die schendingen van het internationaal humanitair recht of oorlogsmisdaden zouden zijn begaan. (meer…)

Nieuwe muur leidt tot nog schrijnender toestand in de Gazastrook

Perbericht VPK en CODIP

Tunnels vormen het enige bevoorradingkanaal voor de inwoners van Gaza

Tunnels vormen het enige bevoorradingkanaal voor de inwoners van Gaza

De vzw’s Vlaams Palestina Komitee en Centrum voor Ontwikkeling, Documentatie en Informatie Palestijnen eisen de opheffing van de illegale blokkade van de Gazastrook door Israël en Egypte.

Met de bouw van een metalen muur – 20 tot 30 meter diep – op de grens tussen de Gazastrook en Egypte hoopt Israël komaf te maken met de smokkeltunnels. VPK vzw en CODIP vzw wijzen erop, dat, gezien de blokkade van de Gazastrook door Israël en Egypte, de honderden smokkeltunnels de enige uitweg waren voor de Palestijnen in de Gazastrook om de dagelijkse behoeften in te vullen. (meer…)

You are currently browsing the Palestina blog archives for april, 2010.