Palestina

Nieuws uit en over Palestina

Palestina

Archive for oktober 27th, 2009

Sancties voor Israël

VPK/CODIP

Ontwapen Israël met een wapenembargo

Ontwapen Israël met een wapenembargo

VN-rapport Goldstone over schending van mensenrechten tijdens Gaza-oorlog: het Vlaams Palestina Komitee (VPK) vzw en het Centrum voor Ontwikkeling, Documentatie en Informatie Palestijnen (CODIP) vzw eisen een wapenembargo, de opschorting van het associatieverdrag EU-Israël en het schrappen van handelsmissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest naar Israël. (meer…)

Israël rantsoeneert water van Palestijnen

Amnesty International

Schaars water in de Gazastrook

Schaars water in de Gazastrook

Israël schendt het recht op water van de Palestijnse bevolking. Dat zegt Amnesty International vandaag in een nieuw rapport. Israël voert een discriminerend waterbeleid en controleert de gemeenschappelijke watervoorraden. Dit belemmert de beschikbaarheid van drinkwater voor Palestijnen en de ontwikkeling van Palestijnse waterinfrastructuur.

“In de Westelijke Jordaanoever heeft de Palestijnse bevolking slechts toegang tot een beperkt deel van de gemeenschappelijke watervoorraden. De onwettige Israëlische nederzettingen daarentegen hebben zo goed als onbeperkte toegang tot het water. Door de Israëlische blokkade is de situatie in Gaza nog erger dan in de Westelijke Jordaanoever,” zegt Lore Van Welden, woordvoerster van Amnesty International Vlaanderen. (meer…)

You are currently browsing the Palestina blog archives for the day dinsdag, oktober 27th, 2009.