Palestina

Nieuws uit en over Palestina

Palestina

Archive for september, 2009

Tent of Nations

Bishara Nasser verwezenlijkt zijn vaders droom met Tent of Nations

De zoon van Bishara Nasser verwezenlijkt de droom van zijn vader met Tent of Nations

Ludo De Brabander

(foto’s: Laurence Vanlede)

De Familie Nasser behoort tot een oude christelijke Palestijnse familie die leeft en werkt in de vruchtbare heuvels ten zuiden van Bethlehem. Daher Nasser, naar wie de boerderij is genoemd, kocht het land in 1916. Maar vandaag is het voortbestaan van de familieboerderij in gevaar als gevolg van de landhonger van vier omringende joodse nederzettingen en de afscheidingsmuur. (meer…)

Het zesde congres van Fatah: van bevrijdingsbeweging naar éénpartijregime

Lucas Catherine

Mahmoud abbas verstevigt zijn positie binnen Fatah

Mahmoud abbas verstevigt zijn positie binnen Fatah

Het zesde congres van Fatah heeft lang op zich laten wachten. Het vorige had twintig jaar geleden plaats in Tunis. Nu arriveerden de limousines van de partijleiding in Bethlehem aan de voet van een van de grootste kolonies op de Westelijke Jordaanoever, Har Homa: 4.000 families, in 1991 illegaal gebouwd en tegen de Oslo-akkoorden in, op land van Bethlehem. De locatie zegt al veel over het congres.

Daar komt nog bij, zoals Abdel Bari Atwa, de hoofdredacteur van Al Quds al Arabi schreef, dit het eerste congres is van een bevrijdingsbeweging dat plaats heeft met goedkeuring, en onder de gewapende controle van de bezetter. (meer…)

You are currently browsing the Palestina blog archives for september, 2009.