Palestina

Nieuws uit en over Palestina

Palestina

Archive for mei, 2009

Israël: extreemrechts aan de macht

Ludo De Brabander

Premier Benjamin Netanyahu

Premier Benjamin Netanyahu

Benjamin Netanyahu is op de valreep, zes weken na de verkiezingen, in geslaagd om een nieuwe regering te vormen. Zijn land zal in de komende periode bestuurd worden door maar liefst 30 ministers en 7 adjunct-ministers. De meest rechtse coalitie uit de Israëlische geschiedenis heeft de controle over 69 van de 120 zetels in de Knesset, het Israëlische parlement: 27 van Likoed, 15 van Yisrael Beiteinu, 13 van de Arbeiderspartij, 11 van Shas en 3 van het Joodse Huis. (meer…)

VN bezorgd om 60.000 Palestijnen in Jeruzalem

(bron: http://www.ipsnews.be)

 

Oost-Jeruzalem tijdens de Rammadan 2008

Oost-Jeruzalem tijdens de Rammadan 2008

In een rapport waarschuwen de Verenigde Naties voor de problemen, waaronder uitzetting uit hun huizen, waarmee Palestijnen in Jeruzalem te maken krijgen.

Minstens 60.000 van de geschatte 225.000 Palestijnen in Oost-Jeruzalem riskeren dat hun huis vernield wordt omdat het door de Israëlische staat als illegaal bestempeld wordt. Dat stelt het VN-bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken vast (OCHA) vast in een nieuw rapport “The Planning Crisis in East Jerusalem: Understanding the phenomenon of “illegal” construction.” (meer…)

You are currently browsing the Palestina blog archives for mei, 2009.